Om oss

Vilka är vi?

Finnvedens Bil är en auktoriserad bilåterförsäljare för Volvo och Peugeot, som är miljö- och kvalitetscertifierade och en helhetsleverantör av tvätt, verkstad, reservdelar, bilförsäljning, Hertz hyrbilar och Tanka. Finnvedens Bil grundades i Smålandsstenar år 1936 och finns idag på tre orter: Värnamo, Gislaved och Kristinehamn, och ingår i Liljedahl Group.

Liljedahl Group är en familjeägd bolagsgrupp med sju helägda innehav: Elcowire Group, Dahrén Group, Hörle Wire Group, Pronect, Finnvedens Lastvagnar, Finnvedens Bil och Liljedahl Group Fastigheter. Liljedahl Group är även huvudägare i noterade bolaget Bufab AB (publ). Koncernen omsätter cirka 19 miljarder och har drygt 1 500 anställda. Mer information på www.liljedahlgroup.se

Vår Vision

För oss på Finnvedens Bil är vårt ursprung viktigt. Med många års erfarenhet inom branschen värnar vi om samverkan och tron på det som finns lokalt. Vårt mål är att alla kunders bilägande ska fungera riktigt bra tillsammans med oss. Därför strävar vi alltid efter att finnas till hands och att uppnå högsta klass på det vi gör. Genom att erbjuda en personlig och god service vill vi skapa nöjda kunder.

Våra Värdeord

URSPRUNG - Vår strävan om lokal tradition och utveckling.
Vi har fötterna på jorden och värnar om den bygd vi verkar i. Det handlar om samverkan och tron på det som skapas och finns lokalt. Vi är ett familjeföretag som känner ansvar och som byggt upp en styrka och stabilitet under många år. Det gör att vi idag kan investera och blicka framåt, vilket stärker bygden och ger trygghet både för våra kunder och medarbetare.

NÄRHET - Vår strävan att finnas till hands och att vara personliga.
I detta innefattas att vi verkar i ett nära distrikt och därmed är lättillgängliga. Vi finns så att säga på hemmaplan. Närhet innebär också att vi som företag har en platt organisation och att närhet finns mellan alla medarbetare. Vi strävar alltid efter en arbetsplats präglad av framåtanda, laganda, engagemang och trivsel.

PREMIUM - Vår strävan att uppnå högsta klass på allt vi gör.
Detta innefattar hur vi agerar både internt och externt och framförallt hur vi skall uppfattas av både tilltänkta kunder och blivande kunder. Självklart innefattas att vi säljer produkter som uppfyller vad vi lovar i respektive segment.

Vi är kontantfria.

MRF-Anslutna

Vi är en MRF-ansluten verkstad som alltid använder skriftliga villkor och följer ARNs beslut.