Tvätta hos Finnvedens Bil

En ren bil är bara halva belöningen. Hos oss hittar du klimatsmarta sätt att hålla din bil ren. Här kan du läsa mer om våra Tvätta-anläggningar och lösningar.

Nyhet i Gislaved: App & Abonnemang

Visste du att Tvätta har en app? Där kan du enkelt starta tvätten utan att gå ut ur bilen. Dessutom kan du där teckna smarta Tvätta-abonnemang - helt utan bindningstid.

Just nu erbjuder vi abonnemangen endast i Gislaved.

Det naturliga valet

Vårt Svanenmärkta tvättmedel är det naturliga valet För oss på Finnvedens Bil är det viktigt att vår biltvätt gör ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Därför renar vi alla utsläpp och återvinner vattnet.

Vår senaste nyhet är ett 100 % växtbaserade tvättmedel som standard, belönat med Svanen. Det är biologiskt nedbrytbart, skonsamt mot lacken
och ger samma skinande resultat.

En ren bil är bara halva belöningen

Våra 64 tvättanläggningar i landet är certifierade enligt ISO 14001 och uppfyller Naturvårdsverkets riktvärden och kommunens krav. Bland annat ska det finnas dokumentation kring miljöarbetet och godkända vattenprov.

“2 000 ton olja och 5 ton tungmetaller släpps varje år ut i vår natur på grund av biltvättning på gatan eller garageuppfarten.”

Vi renar utsläppen

Vi uppfyller minst alla krav som kommuner har kring vattenrening och utsläpp av olja och tungmetaller. Tvättanläggningarna återvinner i genomsnitt 85 % av allt vatten, där den bästa har hela 92 % återvinning. Det finns oljeavskiljare kopplade till anläggningen och alla tvättmedel är miljöanpassade.