Om oss

Om oss

Finnvedens Bilär en auktoriserad bilåterförsäljare för Volvo, Renault och Dacia som är miljö- och kvalitetscertifierade och en helhetsleverantör av tvätt, verkstad, reservdelar, bilförsäljning, Hertz hyrbilar och Tanka. Finnvedens Bil grundades i Smålandsstenar år 1936 och finns idag på två orter: Värnamo och Gislaved, och ingår i Liljedahl Group. 

 

Liljedahl Group är en familjeägd bolagsgrupp med sju helägda innehav: Elcowire Group, LWW Group, Hörle Wire Group, LMT Group, Finnvedens Lastvagnar, Finnvedens Bil och Liljedahl Group Fastigheter. Liljedahl Group är även största ägare i noterade bolaget Bufab AB (publ). Koncernen omsätter cirka 12 miljarder och har drygt 1 400 anställda. Mer information på www.liljedahlgroup.se

 

Vår Vision

För oss på Finnvedens Bil är vårt ursprung viktigt. Med många års erfarenhet inom branschen värnar vi om samverkan och tron på det som finns lokalt. Vårt mål är att alla kunders bilägande ska fungera riktigt bra tillsammans med oss. Därför strävar vi alltid efter att finnas till hands och att uppnå högsta klass på det vi gör. Genom att erbjuda en personlig och god service vill vi skapa nöjda kunder.

 

Våra Värdeord

URSPRUNG - Vår strävan om lokal tradition och utveckling.
Vi har fötterna på jorden och värnar om den bygd vi verkar i. Det handlar om samverkan och tron på det som skapas och finns lokalt. Vi är ett familjeföretag som känner ansvar och som byggt upp en styrka och stabilitet under många år. Det gör att vi idag kan investera och blicka framåt, vilket stärker bygden och ger trygghet både för våra kunder och medarbetare.

 

NÄRHET - Vår strävan att finnas till hands och att vara personliga.
I detta innefattas att vi verkar i ett nära distrikt och därmed är lättillgängliga. Vi finns så att säga på hemmaplan. Närhet innebär också att vi som företag har en platt organisation och att närhet finns mellan alla medarbetare. Vi strävar alltid efter en arbetsplats präglad av framåtanda, laganda, engagemang och trivsel.

 

PREMIUM - Vår strävan att uppnå högsta klass på allt vi gör.
Detta innefattar hur vi agerar både internt och externt och framförallt hur vi skall uppfattas av både tilltänkta kunder och blivande kunder. Självklart innefattas att vi säljer produkter som uppfyller vad vi lovar i respektive segment.

  

En Hjärtsäker zon

På Finnvedens Bil i Värnamo är vi en Hjärtsäker Zon. Detta innebär att vi följer svensk standard för hjärtsäkra zoner med:

• definition på hjärtsäker zon 
• krav för handhavande, utbildning, service och underhåll 
• krav på tillgänglighet, ansvar och registrering
• verktyg för branschen

 Målet har varit att utveckla en standard som kvalitetssäkrar användandet av och informationen om hjärtstartare så att fler liv kan räddas. Varje år drabbas över 10 000 människor av hjärtstopp utanför sjukhus. Bara 500 av dem överlever. Därför är kunskap i hjärt- och lungräddning en avgörande faktor för att fler liv ska räddas. Läs standarden här.

 

MRF-Anslutna

Vi är en MRF-ansluten verkstad som alltid använder skriftliga villkor och följer ARNs beslut.