Finnvedens Bil förvärvar Värmlands Bil

Finnvedens Bil AB har idag träffat avtal om förvärv av Värmlands Bil AB i Kristinehamn. Finnvedens Bil är auktoriserad återförsäljare för Volvo, Renault och Dacia med huvudkontor i Värnamo och verksamhet i Gislaved och Smålandsstenar. Finnvedens Bil ingår i den familjeägda koncernen Liljedahl Group, och har varit i familjens ägo sedan 1982. I och med förvärvet av Värmlands Bil stärker man sin position till östra Värmland. Värmlands Bil är återförsäljare för Volvo Personbilar, Volvo Lastvagnar samt Renault I Kristinehamn, med ca 42 anställda och en omsättning på ca 300 miljoner. Bolaget är ett av Sveriges äldsta återförsäljarföretag och har varit i familjen Svenssons ägo sedan starten 1931.

”Vi är glada över att ha hittat en ny, bra ägare till Värmlands Bil. Vi har de senaste åren arbetat hårt för att ytterligare stärka affären, kundnöjdheten och personalnöjdheten. Vi är övertygade om att Finnvedens Bil och den organisation som finns bakom är helt rätt för att fortsätta denna resa på bästa möjliga sätt”. Kommentar Marianne Svensson, del av ägarfamiljen.

Köparen, Finnvedens Bil är auktoriserad återförsäljare för Volvo, Renault och Dacia med verksamhet i Värnamo (huvudort), Gislaved och Smålandsstenar. Finnvedens Bil ingår i den familjeägda koncernen Liljedahl Group och har varit i familjens ägo sedan 1982. I koncernen ingår även Finnvedens Lastvagnar med verksamhet på 19 orter i Småland, Västergötland, Blekinge och Skåne. Finnvedens Lastvagnar är idag Sveriges största privata återförsäljare av Volvo.

”Värmlands Bil är ett välskött företag och vi ser fram emot att förvalta och vidareutveckla det som familjen Svensson byggt upp. Genom förvärvet så etablerar vi oss i Kristinehamn och Värmlands Bil ger oss en stark position i östra Värmland. Vi välkomnar Värmlands Bil in i vår organisation och är säkra på att vi kan bidra positivt till vidareutvecklingen av Bolaget och ser fram emot att hälsa både befintliga och nya kunder välkomna”. Kommentar Anna Liljedahl, styrelseordförande, Finnvedens Bil.

Affären är villkorad av Konkurrensverkets godkännande och affären förväntas vara slutförd inom ca en månad.

 

För mer information kontakta:

Robert Larsson, VD Finnvedens Bil

0370-425 01

robert.larsson@finnvedensbil.se

 

Finnvedens Bil AB är återförsäljare av Volvo Personbilar, Renault och Dacia. Företaget omsätter cirka 400 miljoner och har cirka 60 medarbetare. Läs mer: www.finnvedensbil.se

Finnvedens Lastvagnar ingår i Liljedahl Group som är en familjeägd bolagsgrupp med sju helägda innehav: Elcowire Group, LWW Group, Hörle Wire Group, LMT Group, Finnvedens Lastvagnar, Finnvedens Bil och Liljedahl Group Fastigheter. Liljedahl Group är även största ägare i Bufab AB. Koncernen omsätter cirka 10 miljarder SEK och har drygt 1200 anställda. Läs mer: www.liljedahlgroup.se