Försäkring

 

Försäkringar och garantier på bil

 

Läs om vår egna begagnatgaranti: Trygga Mil här! 

 

Volvia Försäkring

Volvia har försäkrat Volvo-bilar sedan 1959. Tillsammans med Volvo Cars arbetar de ständigt med att förbättra sina försäkringar och service för att du ska känna dig trygg med att äga en Volvo. Tryggt och enkelt.

Läs mer om Volvia Försäkring.

 

Renault Försäkring

På Renault Försäkring är de experter på att försäkra Renault-bilar och är noga med att de hanteras på bäst sätt. Din bil repareras självklart alltid med originaldelar.

Läs mer om Renault Försäkring.

 

Dacia Försäkring

Hos oss får du en bilförsäkring speciellt framtagen för din Dacia. Och dessutom till ett bra pris. 

Läs mer om Dacia Försäkring.


Vilken typ av försäkring behöver jag?

 

Trafikförsäkring

Alla bilar måste ha en trafikförsäkring enligt lag. Det är den lägsta nivån på bilförsäkring och ersätter alla personskador, både för dig, dina medpassagerare och andra utanför bilen. Dessutom sakskador som du har vållat med bilen. Men den ersätter inte skadorna på din egen bil.

Passar dig som har en billig bil som har många år bakom sig och/eller som gått långt.


Halvförsäkring

Genom att teckna en halvförsäkring får du ett prisvärt skydd mot det mesta som kan hända vid ett bilägande, men den täcker inte skador på din egen bil vid en olycka eller skadegörelse.

En halvförsäkring ger ersättning vid stöld och brand eller om du råkar ut för en glas- eller maskinskada. Även bärgning från olycksplats och rättsskydd ingår.

De flesta nyare bilar omfattas av vagnskadegaranti och så länge den gäller räcker det med halvförsäkring.


Helförsäkring

I helförsäkringen ingår samma skydd som i en halvförsäkring men utöver det ingår också vagnskadeersättning som ger dig skydd om din bil skadas vid trafikolycka, vid olyckshändelse eller blir utsatt för skadegörelse.

Passar dig som har en relativt ny bil, men där vagnskadegarantin gått ut.