Däck & Däckhotell

Du kör en säker bil. Fortsätt med det.

Du kör en säker bil. Fortsätt med det.

Med rätt vinterdäck kan du låta äventyren avlösa varandra. Du får ökad komfort, lägre bränsleförbrukning och samma höga säkerhet som du är van vid. Det gör att du kan känna dig trygg, oavsett väder och underlag.

Priser med / utan CarPay-kort

Hjulskifte, högtrycksavspolning, kontroll av mönsterdjup och lufttryck ingår i däckhotellet.

Vid uteblivet besök debiterar vi en administrationsavgift á 300:-.

Hjulskifte med CarPay-kort
299 kr
Hjulskifte utan CarPay-kort
399 kr
Däckhotell per säsong med CarPay-kort (hjulskifte ingår)
695 kr
Däckhotell per säsong utan CarPay-kort
795 kr

Vi på Finnvedens Bil skiftar dina hjul och erbjuder även däckhotell i Värnamo, Gislaved och Kristinehamn. Att låta oss ta hand om dina däck innebär en bekymmersfri tillvaro för dig. Vi ser över och kontrollerar skicket på dina däck, spolar av och förvarar dom åt dig. Är det dags för nya däck så hör vi av oss i god tid innan nästa säsong.

Vi erbjuder däck till förmånliga priser. För frågor eller beställning av däck, vänligen kontakta följande:

Värnamo & Gislaved: 0370-425 60

Kristinehamn: 0550-316 35

Varmt välkommen!

Vi som arbetar med däck

Josef Alhaydaret
Josef Alhaydaret
Däckansvarig, Verkstad
Finnvedens Bil Värnamo
Ilker Lugnehav
Ilker Lugnehav
Däckansvarig, Verkstad
Finnvedens Bil Kristinehamn
När ska jag byta vinterdäck?

När ska jag byta vinterdäck?

Nya vinterdäck har ett mönsterdjup på 9–10 mm och lagen kräver minst 3 mm. Men redan vid 5 mm mönsterdjup kan du förvänta dig försämrade köregenskaper och minskad greppförmåga. Därför rekommenderar vi att du byter dina däck innan de blir för slitna.

Lagkrav för vinterdäck

Lagkrav för vinterdäck

I Sverige finns det lagar som reglerar när du får köra med vinterdäck och vilket mönsterdjup dina däck ska ha. Vinterdäck ska användas under perioden 1 december – 31 mars om det är vinterväglag. Dubbdäck är tillåtna under perioden 1 oktober–15 april. Samtliga däck måste ha ett mönsterdjup på minst 3 mm.

Vad ska man tänka på när man köper vinterdäck?

Vad ska man tänka på när man köper vinterdäck?

Din Volvo är utrustad med världsledande teknik som kan hjälpa till att undvika olyckor och ser till att din körupplevelse blir så behaglig som möjligt. Men ingen teknik kan kompensera för dåliga däck. Möt däckexperten Gunnar Johansson, som ger sina bästa tips för att välja rätt vinterdäck.

Säsongsförvaring av däck

Säsongsförvaring av däck

Med förvaring på däckhotell sparar du både tid, plats och utrymme där hemma. Hos oss ingår alltid hjulskifte, däcktvätt samt kontroll av mönsterdjup och lufttryck vid förvaring av däck. Skulle dina däck behöva bytas ut kommer din verkstad att meddela dig i tid och hjälpa dig att välja nya.

Vad händer med mina gamla vinterdäck?

Vad händer med mina gamla vinterdäck?

Det produceras årligen tre miljarder däck i världen. Vad som händer när de är utslitna varierar mellan olika länder, men i Sverige återvinns över 90 procent av alla gamla däck. Avgiften för återvinning ingår i priset när du köper däck och din auktoriserade verkstad levererar dina gamla däck till återvinning.

Delbetala dina vinterdäck

Delbetala dina vinterdäck

Om du betalar dina vinterdäck med CarPay och Volvokort kan du dela upp köpet på fyra månader – helt utan ränta och avgifter. Dessutom får du en smidig översikt av hela din bilekonomi och bonus direkt i mobilen på alla dina köp. Bonusen kan sedan användas för att byta däck eller checka in på däckhotell.

Frågor och svar

 • Vilket däck är bäst?
  Inget däck är bäst på allt. Vad som är ett bra eller dåligt däck handlar till stor del om hur det används och på vilken bil det sitter. Besök din närmaste Volvohandlare för att ta reda på vilka däck som passar dig och dina behov bäst.
 • Vilket däck passar till min bil?
  Vi samarbetar med ledande däckleverantörer och har däck som är perfekt anpassade för varje bil. Besök, ring, maila eller chatta med oss för att hitta ett däck som passar just din bilmodell.
 • Vilket mönsterdjup ska mina vinterdäck ha?
  Enligt lagen måste mönsterdjupet vara minst 3 mm på vinterdäck. För att dina däck ska prestera så bra som möjligt på vinterväglag rekommenderar vi dock att du byter däck när mönsterdjupet är 4 mm.
 • Hur lång livslängd har mina däck?
  Det finns flera saker som påverkar livslängden på dina däck. Din körstil är det mest avgörande men även däcktryck, däckbredd, omgivningstemperatur, stadskörning m.m. påverkar. Genom att förvara däcken på rätt sätt förlänger du livslängden.
 • Hur ska jag förvara mina vinterdäck på bästa sätt?
  Däck som inte används ska förvaras svalt, mörkt och torrt, travade eller hängande. Under vintersäsongen har dina däck samlat på sig gott om smuts och vägsalt som behöver tvättas bort. Rätt förvaring ökar däckens hållbarhet och livslängd. Vi på Finnvedens Bil erbjuder hjulförvaring i däckhotell och här ingår alltid skifte, kontroll av skick, däcktryck och tvätt. Kontakta oss för att höra mer.
 • Behöver alla vinterdäck vara av samma modell?
  Ja. Vid byte av däck rekommenderar vi alltid att välja samma däck som dom du har på bilens andra hjulaxel, dvs samma fabrikat, mönster och beteckningar. Olika däck kan ge bilen oönskade egenskaper.
 • Kan jag köra med sommardäck på vintern?
  Kör aldrig på sommardäck under vintern. Ditt fordon ska ha vinterdäck eller likvärdig utrustning från 1 december–31 mars om det är vinterväglag. Vinterdäck som används på bilar och på släpvagnar till bilar med en totalvikt av högst 3500 kilo ska vara märkta med symbolen alptopp/snöflinga eller vara dubbade. Däck som är märkta med M+S, M.S, M & S, M-S, MS eller "Mud and Snow" och är särskilt framtagna för vinterkörning anses som vinterdäck på bilar med en totalvikt av högst 3 500 kg fram till och med 30 november 2024.
 • Varför rekommenderar Volvo att byta till vinterdäck vid +5 °C?
  När det är kallt blir gummiblandningen i sommardäck hårda, vilket leder till minskat grepp och försämrade vägegenskaper. Därför rekommenderar vi att byta till vinterdäck innan temperaturen sjunker under +5 °C.