Så skyddar du din bil och behåller värdet under vintern

"Man ser tydligt om en bil är väl underhållen eller inte"

– Man ser tydligt om en bil har blivit väl underhållen eller inte. Det märks till exempel på finishen om man har hållit efter stenskott som annars riskerar att bli rostblåsor på sikt, och lack och fälgar som hållits rena visar färre spår av oxidering och färgförändringar.

När bilen väl ska bytas in eller säljas kan det bli en avsevärd skillnad i pris på en bil som har blivit väl omhändertagen jämfört med en som inte fått lika mycket kärlek.

Roger Lundin, servicemarknadschef på Finnvedens Bil i Värnamo, konstaterar att regelbunden bilvård är något som lönar sig i längden. Ett sätt att ta hand om bilen är genom ett keramiskt lackskydd, som fungerar som en skyddande hinna mot de påfrestningar som lacken utsätts för på vägarna.

– Lackskyddet bidrar till att stänga ute bland annat smuts, salt, tjära, flygrost och andra föroreningar som kan skapa fläckar om det får tid att sätta sig i lacken.

Med ett lackskydd får du dessutom mer glans i lacken som också blir betydligt lättare att tvätta och mer motståndskraftig mot repor.

Vi rekommenderar att man upprepar behandlingen med en intervall på 18 månader för att vara säker på att skyddet inte hinner avta mellan gångerna.

Lämnar man in bilen till oss kan man lita på att den blir tvättad av ett proffs.

Att göra det till en vana att hålla bilen ren kan också göra stor skillnad för värdet, fortsätter Roger. På Finnvedens Bil erbjuds flera olika typer av bilvårdspaket som alla utförs av specialutbildade rekondtekniker.

– Lämnar man in bilen till oss kan man lita på att den blir tvättad av ett proffs som har stenkoll på hur de olika stegen ska utföras och vilka produkter som behövs.

Väljer man att tvätta själv där hemma är det lätt hänt att man råkar spraya fälgsyra på fel ställe eller använder för starka medel vilket om man har otur kan allvarligt skada bilens lack och interiör.

Det gör att det i slutändan faktiskt kan bli dyrare att tvätta på egen hand! Ur miljösynpunkt är professionell tvätt också att föredra eftersom vi tar hand om och renar vårt tvättvatten så att inga kemikalier släpps ut i naturen.

Att man som kund får möjlighet att känna sin rekondtekniker är en annan aspekt som utmärker Finnvedens Bil.

– Precis som man gärna fortsätter att gå till samma tandläkare eller frisör tycker vi att kunden har rätt att få träffa samma tekniker varje gång, säger Roger.

Det skapar en större trygghet att veta att bilen tas om hand av en kille eller tjej som man litar på, och med tiden vet både kunden och teknikern vad de kan förvänta sig vilket bäddar för en ännu bättre kommunikation.

Det bidrar med en personlig touch till processen som vi tror är väldigt värdefull.

Per Jansson
Per Jansson
Bilvårdstekniker, Bilvård
Finnvedens Bil Kristinehamn
Robin Fridberg
Robin Fridberg
Bilvårdscoach, Bilvård
Finnvedens Bil Kristinehamn
Patric Häljestig
Patric Häljestig
Bilvårdscoach, Nybilstekniker, Verkstad
Finnvedens Bil Volvo
Arijan Saliji
Arijan Saliji
Bilvårdstekniker, Bilvård
Finnvedens Bil Volvo
Kristoffer Willstrand
Kristoffer Willstrand
Bilvårdscoach, Skaderådgivare
Finnvedens Bil Gislaved
Philip Von Segebaden
Philip Von Segebaden
Bilvårdstekniker, Bilvård
Finnvedens Bil Kristinehamn
Joni Kallunki
Joni Kallunki
Bilvårdstekniker
Finnvedens Bil Gislaved